Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Κινητοποίηση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ρόδου στις 2 Μαρτίου για μόνιμους διορισμούς - Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
        Σε πανελλαδικό επίπεδο οι τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες καλύπτονται από τους συναδέλφους αναπληρωτές, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα το Δημόσιο Σχολείο, υπηρετώντας σε όλες τις γωνιές της χώρας μας. Οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων οδήγησαν στο θεσμό του «μόνιμου αναπληρωτή» με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
·        Περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα.
·        Διαρκής ανασφάλεια για τον τόπο εργασίας και διαμονής με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό.
·        Σημαντική καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων με συνέπεια τη μη ομαλή έναρξη των μαθημάτων για όλα τα παιδιά της χώρας.
       Για την εκπαιδευτική κοινότητα το αίτημα για Μόνιμους Διορισμούς στη Δημόσια Εκπαίδευση αποτελεί  αναπόσπαστο και κυρίαρχο κομμάτι των διεκδικητικών πλαισίων και των κινητοποιήσεων τόσο των πρωτοβάθμιων σωματείων όσο και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Εκτός, όμως, από το θέμα των Μόνιμων Διορισμών, υπάρχουν και άλλα σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δημόσιο Σχολείο, τις εργασιακές σχέσεις και την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης που έχουμε όλοι χρέος να διεκδικούμε και να προασπιζόμαστε.
Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. του συλλόγου ΠΕ Ρόδου μαζί με το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αποφασίζουν:
Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 2 Μαρτίου και ώρα 13:00  στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Για την επιτυχία της κινητοποίησης το Δ.Σ του συλλόγου κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11.00 έως 14.00) και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου (13.00 έως 16.00).
Ζητάμε:
·        Την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.
·        Ενιαία δημόσια δωρεάν 14χρονη εκπαίδευση (ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο) και 2χρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, 4 έως 6 ετών στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.
·        Αναλογία εκπαιδευτικών-μαθητών 1:15 στο Νηπιαγωγείο, 1:20 στο Δημοτικό Σχολείο.
·        Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
·        Καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια.
·        Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
·        Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

·        Αυξήσεις μισθών – συντάξεων και έμπρακτη αναγνώριση και στήριξη του επιστημονικού ρόλου των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου