Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Εκδόθηκε η εγκύκλιος των μεταθέσεων που καλεί τους εκπαιδευτικούς της Α΄/θμιας Εκπ/σης να υποβάλουν αιτήσεις για μετάθεση για τις ακόλουθες κατηγορίες α) γενικές από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ) β) στα σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης γ) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή δ) Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ)
δ) στα Μειονοτικά σχολεία.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Α) Οι αιτήσεις της μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και εντός ΠΥΣΠΕ υποβάλλονται
από 9 Δεκεμβρίου 2015 έως και 31 Δεκεμβρίου 2015 στις Δ/νσεις στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά. Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες.
Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση (μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ) χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ  από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Β) Οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Π.Ε. (κοινών και μη κοινών) έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση ή οριστική τοποθέτηση ενόψει της σύστασης οργανικών θέσεων του κλάδου τους σε περιοχές μετάθεσης, σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων.
Γ) Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να υπάρχουν κατά την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία  υποβολής των αιτήσεων, εκτός από τις αμοιβαίες μεταθέσεις για τις οποίες ισχύει η προθεσμία των δεκαπέντε ημερών από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.
Δ) Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέχρι και 29 Ιανουαρίου 2016.
Ε) Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις ανάκληση της μετάθεσης.
ΣΤ) Αμοιβαίες μεταθέσεις: Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων.
Αν κάποιος κάνει αίτηση για κανονική μετάθεση και δεν ικανοποιηθεί μπορεί να κάνει και για αμοιβαία.
Στη διαδικασία των μεταθέσεων προηγούνται οι μεταθέσεις στην Ειδική Αγωγή και στα διαπολιτισμικά σχολεία και ακολουθούν οι γενικές μεταθέσεις (στις γενικές μεταθέσεις προηγούνται οι ειδικές κατηγορίες).
Διπλασιασμός μορίων στα σχολεία Θ΄ και Ι΄ κατηγορίας - Νέα διάταξη
Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν.4283/14 οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία Θ΄ και Ι΄ κατηγορίας από το σχολικό έτος 2014-15 επί μια διετία τουλάχιστον, διπλασιάζουν τα μόρια δυσμενών συνθηκών.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ
Α) Για την μετάθεση εκπαιδευτικών απαιτείται υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση, μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις (Π.Δ. 50/96 και 100/97)
Β) Ο χρόνος προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ θεωρείται ότι διανύθηκε στην οργανική τους θέση, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.
Γ) Ο χρόνος απόσπασης δεν θεωρείται ότι διανύθηκε στην οργανική τους θέση για όσους αποσπάστηκαν και υπηρετούν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και σε άλλη υπηρεσία ή φορέα.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών είναι:
Α) Η συνολική υπηρεσία: Για κάθε έτος δυόμισι (2,5) μόρια
Χρόνος ίσος ή μεγαλύτερος των δεκαπέντε ημερών υπολογίζεται ως μήνας.
Β) Η συνυπηρέτηση: Τέσσερα (4) μόρια. Προκειμένου περί υπαλλήλων δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ΟΤΑ, βεβαίωση από την υπηρεσία από την οποία να προκύπτει ότι ο/η σύζυγος υπηρετεί οργανικά στο συγκεκριμένο τόπο. Προκειμένου περί εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερων επαγγελματιών, βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα ΙΚΑ, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)
Η συνυπηρέτηση ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης
Γ) Οι οικογενειακοί λόγοι: Οι έγγαμοι τέσσερα (4) μόρια. Οι  εκπαιδευτικοί που έχουν άγαμα, ανήλικα ή παιδιά που σπουδάζουν λαμβάνουν: τέσσερα (4) μόρια για το πρώτο παιδί, τέσσερα (4) για το δεύτερο, έξι (6) για το τρίτο και εφτά (7) για το κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά.
Οι οικογενειακοί λόγοι ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης.
Δ) Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρετούσαν ή υπηρετούν: Τα μόρια μετάθεσης για το κριτήριο αυτό (από 1 μόριο έως 10 μόρια) υπολογίζονται με βάση την κατάταξη των σχολείων σε δέκα κατηγορίες Α,Β,Γ,Δ,Ε,ΣΤ,Ζ,Η,Θ,Ι αντίστοιχα.
Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία Θ΄ και Ι΄ κατηγορίας από το σχολικό έτος 2014-15 επί μια διετία τουλάχιστον, διπλασιάζουν τα μόρια δυσμενών συνθηκών διαβίωσης.
Ε) Η εντοπιότητα: Τέσσερα (4) μόρια. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από βεβαίωση του οικείου Δήμου από την οποία προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του Δήμου από διετίας.
ΣΤ) Η πρώτη προτίμηση: Δύο (2) μόρια, για την περιοχή της πρώτης προτίμησης μόνο για τις μεταθέσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Η μοριοδότηση της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις θα πραγματοποιηθεί με βάση τους διευρυμένους καλλικρατικούς δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου