Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Εγκύκλιοι για την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπ/κών και τη χορήγηση άδειας ανατροφής

Α) Προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής

1. «...οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους νεοδιορισθέντες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία της περιοχής διορισμού...». (ΠΔ144/1997).

Ως κενές θέσεις νοούνται εκείνες που απέμειναν μετά την ολοκλήρωση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της διαδικασίας των λειτουργικών τοποθετήσεων, καθώς και τυχόν θέσεις που προέκυψαν μεταγενέστερα.

2. «Οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις για τοποθέτηση σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης».

3. «Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών». 

4. «Οι ανωτέρω εκπ/κοί τοποθετούνται οριστικά σύμφωνα με την διαδικασία των μεταθέσεων μέσα στην ίδια περιοχή και τις διατάξεις του άρθρου 46 παράγραφο 6 του Ν.2413/1996» (ΠΔ 144/1997)

5. «...Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται οριστικά, ύστερα από πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου, σε σχολεία της περιοχής μετάθεσης, τα οποία δεν είχαν περιλάβει στις προτιμήσεις τους, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης από το επόμενο σχολικό έτος για βελτίωση της τοποθέτησής τους για σχολεία της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης μόνο του ίδιου νομού και συγκρίνονται με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς»

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Β) Χορήγηση άδειας ανατροφής με αποδοχές σε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό

1)      Εκπαιδευτικός που κατά την ημερομηνία διορισμού του/της έχει τέκνο άνω των δύο ετών, δεν δικαιούται άδεια ανατροφής.

2)     Εκπαιδευτικός που κατά την ημερομηνία διορισμού έχει τέκνο κάτω των δύο ετών δικαιούται τμήμα της εννεάμηνης άδειας ανατροφής, το οποίο υπολογίζεται αναλογικά, με βάση το διάστημα που ο/η εκπαιδευτικός θα ελάμβανε μειωμένο ωράριο μετά τη λήξη της άδειας λοχείας (μητρότητας) και μέχρι τη συμπλήρωση των δύο ετών του παιδιού, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 24 μηνών του παιδιού. Με δεδομένο λοιπόν, ότι 9 μήνες αντιστοιχούν σε 24- 3=21 μήνες μειωμένου ωραρίου,ναναλυτικά, το τμήμα της άδειας ανατροφής που δικαιούται ο/η εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. υπολογίζεται ως εξής (σε μήνες) δηλαδή με τον τύπο: (ηλικία παιδιού σε μήνες, κατά την ημερομηνία διορισμού Χ 9/21       Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

       

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου