Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/2/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας εύχομαι να έχετε μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία! 

Χαιρετίζω την επιστροφή των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ν. Δωδεκανήσου ύστερα από 2 χρόνια απουσίας. Η κατάκτηση αυτή, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, είναι μεγάλη δική σας νίκη, αφού με τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία αποκαταστήσατε τη φωνή των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ο θεσμός του αιρετού που μετρά 100 χρόνια ζωής, από το 1926, έχει βαθιές ρίζες στον κλάδο και είναι συνυφασμένος με την προάσπιση της νομιμότητας και της διαφάνειας στα συμβούλια, με την ίδια τη Δημοκρατία σε αυτά και δεν θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ να καταργηθεί!!

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1)  Εγκρίθηκε η τοποθέτηση συναδέλφου κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων αποσπασμένου από άλλο ΠΥΣΠΕ στο 1ο Δ.Σ. Αφάντου. Εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις και οι μετακινήσεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που επέστρεψαν από άδεια ή μετακινήθηκαν για τις ανάγκες της υπηρεσίας σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Δ.Π.Ε. Δωδεκανήσου

2) Εγκρίθηκε η μερική διάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06-Αγγλικών για συμπλήρωση ωραρίου για 19 ώρες στο Δ.Σ. Πανόρμου και για 5 ώρες στο Δ.Σ. Άργους.

3) Έγινε η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε  2 συναδέλφισσες κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων.

4) Έγιναν δεκτές μετά από εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 1 συναδέλφισσα κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και σε συναδέλφισσα κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών.

5) Εγκρίθηκε η μείωση διδακτικού ωραρίου σε συνάδελφο κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για συνδικαλιστικούς λόγους (αιρετός ΑΠΥΣΠΕ και Πρόεδρος Συλλόγου).

6) Έγινε η αναγνώριση προϋπηρεσίας σε συναδέλφισσα κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και σε συναδέλφισσα κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών.

7) Έγιναν οι ορισμοί των προϊσταμένων στο Δ.Σ. Θεολόγου και στο Ν/Γ Θεολόγου.

8) Έγινε θετική εισήγηση για μετατροπή της μερικής απόσπασης σε ολική για τη Δ.Π.Ε. Δωδεκανήσου, σε συνάδελφο κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων.

9) Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον ορισμό των προσωρινών διευθυντών/ντριών για τα σχολεία: 5ο Δ.Σ. Ρόδου, 13ο Δ.Σ. Ρόδου και 1ο Δ.Σ. Ιαλυσού επειδή ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων από τα παραπάνω σχολεία που έγιναν σύμβουλοι εκπαίδευσης.

10) Ορίστηκε ως προϊσταμένη στο 18ο Ν/Γ Ρόδου αναπληρώτρια συναδέλφισσα στη θέση της μόνιμης προϊσταμένης που έγινε σύμβουλος εκπαίδευσης.

11) Μετά από πρόταση των αιρετών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έκτακτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, για να συζητηθεί η σύσταση των νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Δ.Π.Ε. Δωδεκανήσου. Πάγια θέση μας και αίτημα του κλάδου είναι να συσταθούν όλες οι οργανικές θέσεις των ειδικοτήτων που χρειάζονται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων και να γίνουν μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ώστε να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων τα σχολεία. 

Είμαι στη διάθεσή σας, για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κώστας Μουτσάκης

 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου