Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Χρονοδιάγραμμα εργασιών του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου αναφορικά με τις αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και τις λειτουργικές υπεραριθμίες

Το ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου σε συνεδρίασή του την Τρίτη 10/7/2018 και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, καθόρισε και ενέκρινε με πλειοψηφία το χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων και των λειτουργικών υπεραριθμιών.
Ως αιρετός εκπρόσωπος των εκπ/κών στο ΠΥΣΠΕ Δωδ/σου, διαφώνησα και καταψήφισα τη σχετική πρόταση αφού με την εγκύκλιό του το υπουργείο παραβιάζει τη  χρονική σειρά των υπηρεσιακών μεταβολών (η β΄ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα γίνει το τρίτο δεκαήμερο του Αύγουστου) και δεν αποτυπώνονται τα πραγματικά λειτουργικά κενά.
Επιπλέον θα προκύπτουν νέα κενά από άδειες επαπειλούμενες, κύησης, αναρρωτικές μεγάλης διάρκειας, από την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. και από τις αποσπάσεις στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες που ακόμη εκκρεμούν.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν συνεχείς και άσκοπες μετακινήσεις εκπαιδευτικών και αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφού με την αλλαγή των λειτουργικών κενών και των δεδομένων που θα υπάρχουν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αναγκαστικά θα υπάρξουν και μεταβολές που θα έχουν ως επακόλουθο τη δυνατότητα να επανέρχονται οι συνάδελφοι/ισσες στις θέσεις από τις οποίες κρίθηκαν ως υπεράριθμοι ή να μετακινούνται άλλοι.
Συνεπώς δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα η εκτός πραγματικότητας εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας αφού δεν λαμβάνει υπόψη τους πραγματικούς όρους λειτουργίας της εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Π.Ε. Δωδ/σου μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων και των λειτουργικών υπεραριθμιών δύνανται στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες, μέχρι και 31 Ιουλίου 2018, να καταθέσουν αίτηση θεραπείας  για βελτίωση της θέσης τους, με βάσει τις αρχικές προτιμήσεις τους και των λειτουργικών υπηρεσιακών αναγκών.
Το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για τις τοποθετήσεις των λειτουργικά υπεραρίθμων και εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ & ΤΕ την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα και το δελτίο τύπου ΕΔΩ
Τον πίνακα με τα μόρια των εκπ/κών που αιτούνται απόσπαση σε ΣΜΕΑΕ ΕΔΩ
Τα δημοτικά σχολεία που έχουν λειτουργικά υπεράριθμους ΕΔΩ
Τα νηπιαγωγεία που έχουν λειτουργικά υπεράριθμους ΕΔΩ
Το δελτίο τύπου για τις λειτουργικές υπεραριθμίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου