Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ενημερωτικό για τη μοριοδότηση των αναπληρωτών στα δυσπρόσιτα σχολεία και τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 7/6/2018

Σχετικά με τη μοριοδότηση των αναπληρωτών στις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες 
Σε ενημέρωση που είχαμε από το Διευθυντή Α'/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου διευκρινίστηκε ότι από το Μάρτιο εστάλη έγγραφη οδηγία από το υπουργείο παιδείας προς την Α'/θμια Διευθύνση Δωδ/σου σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των μορίων για τα δυσπρόσιτα σχολεία (διπλασιασμός) για την κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών, υπολογίζεται από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών στη δυσπρόσιτη σχολική μονάδα και όχι από την ημέρα πρόσληψης και ανάληψης στην Α'/βάθμια. 
Το πρόβλημα που προέκυψε με τις διαφορετικές μοριοδοτήσεις, οφείλεται στο ότι κάποιες διευθύνσεις υπολόγισαν τα μόρια σύμφωνα με την οδηγία και κάποιες άλλες από την ημέρα πρόσληψης των αναπληρωτών στις διευθύνσεις.
Το δίκαιο είναι να ισχύσει σε όλες τις διευθύνσεις που έχουν δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες ο ίδιος τρόπος υπολογισμού. 
Γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν ενστάσεις στον ΑΣΕΠ με την αιτιολογία ότι δεν εφαρμόστηκε σε όλες τις διευθύνσεις εκπ/σης ο ίδιος τρόπος υπολογισμού των μορίων για τα δυσπρόσιτα σχολεία.
Το υπουργείο παιδείας οφείλει άμεσα να διορθώσει και να υπολογίσει με τον ίδιο τρόπο τα μόρια των δυσπροσίτων σε όλες τις διευθύνσεις εκπ/σης, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να ισχύσει η ισονομία για όλους τους αναπληρωτές που υπηρετούν στα δυσπρόσιτα σχολεία.
Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 7/6/2018
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου την Πέμπτη 7-6-2018 και σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1)    Έγινε η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε 3 συναδέλφισσες κλάδου ΠΕ70 και σε 1 αναπληρώτρια συναδέλφισσα κλάδου ΠΕ70.
2)    Έγιναν δεκτές μετά από εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών οι αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 2 συναδέλφους κλάδου ΠΕ70, σε 4 συνάδελφισσες κλάδου ΠΕ70, σε αναπληρώτρια συνάδελφισσα κλάδου ΠΕ71 και σε αναπληρωτή συνάδελφο κλάδου ΠΕ20.
3)    Εγκρίθηκαν οι μετακινήσεις και οι προσωρινές τοποθετήσεις 5 μόνιμων συναδέλφων ΠΕ70, 2 ΠΕ60 και 1 ΠΕ06 που επέστρεψαν από άδειες.
4)   Εγκρίθηκε η μετακίνηση συναδέλφου αναπληρωτή κλάδου ΠΕ70 από το ΔΣ Αγίας Μαρίνας Λέρου στο 1ο Πειραματικό Ρόδου.
5)    Εγκρίθηκε η τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος σε 9.00 με 13.45 στο 1ο Ν/Γ Πυλίου ΔΥΕΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου