Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας από τη Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα 20/11/2017 στη Ρόδο με θέμα:«Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση - Εξελίξεις και προοπτικές»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄/θμιας Εκπ/σης Ρόδου, το  Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους φοιτητικούς Συλλόγους των αντίστοιχων Τμημάτων, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση- Εξελίξεις και προοπτικές», τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ώρα 9.00–13.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο Κλεόβουλος του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μετά το τέλος της επιστημονικής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο του πανεπιστημίου και πορεία που θα καταλήξει  στην πλατεία Δημαρχείου (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου) στην οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.
Διεκδικούμε :
·               Ενιαία, δημόσια, δωρεάν, δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν, υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) .
·      Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής και διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.
·               Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους. 
Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν: 
 Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων καθώς και οι αιρετοί της περιφέρειας Ν Αιγαίου.
Οι συνάδελφοί μας μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Ένας συνάδελφος από κάθε διθέσιο και πάνω Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τον οποίο θα ορίσει ο Σύλλογος διδασκόντων. Έχει ζητηθεί ήδη γι’ αυτό σχετική άδεια από τον Περιφερειακό Διευθυντή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου