Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου-Καταργούνται τα 1336 σχολεία ΕΑΕΠ!!


Με την απόφαση του υπουργού παιδείας που καταργεί τα 1336 σχολεία ΕΑΕΠ και καθιερώνεται ένας "Ενιαίος τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου" σε όλα τα 4/θέσια και πάνω δημοτικά σχολεία, οι ώρες που μειώνονται στα σχολεία ΕΑΕΠ είναι κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα. Στα σχολεία ΕΑΕΠ που στο σύνολό τους λειτουργούν ως 12/θέσια η μείωση των ωρών είναι 60 την εβδομάδα (5×12=60) και με την κατάργηση της πρωινής ζώνης άλλες 5 ώρες, συνολικά 65 ώρες την εβδομάδα. 
Στο νομό Δωδεκανήσου λειτουργούν 34 σχολικές μονάδες ΕΑΕΠ, άρα μείωση 2210 ωρών (34×65=2210), που αντιστοιχούν σε 92 λιγότερους εκπαιδευτικούς.
Στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει από το Σεπτέμβριο 92 λιγότεροι αναπληρωτές!!
Στα 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 14 φοιτώντες  μαθητές. 
Στο  Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται και φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους.
Στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου δεν προβλέπεται ορισμός ενός εκπαιδευτικού ως υπεύθυνου ολοήμερου και στους εκπαιδευτικούς που φέρουν την ευθύνη λειτουργίας στο Ολοήμερο πρόγραμμα δεν προβλέπεται χορήγηση επιδόματος.
Όλα στη προσπάθεια του υπουργού για να μειώσει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και στην υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου...!!
Δείτε την απόφαση πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου