Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 28/9/2015



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου που έγινε τη Δευτέρα 28-9-2015 και σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1) Μετά από εξέταση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, δόθηκαν οι εγκρίσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, σε δύο συναδέλφους ΠΕ70 και σε δύο συναδέλφους ΠΕ11. Η έγκριση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε συνάδελφο ΠΕ20 που υπηρετεί σε πειραματικά σχολεία, παραπέμφθηκε στο ΑΠΥΣΠΕ λόγω μη αρμοδιότητας του ΠΥΣΠΕ.
2) Έγινε η αναγνώριση της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε δύο συναδέλφισσες ΠΕ70. Η αναγνώριση συνάφειας διδακτορικού τίτλου σπουδών σε συναδέλφισσα ΠΕ70 σχολική σύμβουλο, παραπέμφθηκε στο ΑΠΥΣΠΕ.
3) Απορρίφτηκε το αίτημα συναδέλφισσας ΠΕ06 για να αποσπαστεί στη Β΄/θμια εκπ/ση και να διδάξει στην ειδική αγωγή, γιατί δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
    Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων δασκάλων και νηπιαγωγών που προσλήφτηκαν πριν λίγες ημέρες με την α΄ φάση, θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 29/9 έτσι ώστε οι συνάδελφοι να παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες τις επόμενες ημέρες.
    Όμως τα προβλήματα στο χώρο των σχολικών μονάδων του νομού μας παραμένουν μεγάλα, με τα πολλά κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Η α' φάση προσλήψεων δασκάλων και νηπιαγωγών σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε το 1/2 των αναγκών σε δασκάλους και νηπιαγωγούς των σχολικών μας μονάδων και φυσικά η μη πρόσληψη μέχρι σήμερα εκπ/κων ειδικοτήτων και εκπ/κων ειδικής αγωγής οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα.
    Η νέα ηγεσία του υπουργείου, αν θέλει να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα των κενών στα σχολεία, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.     
    Το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κλάδου μας για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση είναι η μόνη λύση, όλα τα άλλα αποτελούν «ημίμετρα» και διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου