Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, με μοναδικό θέμα συνεδρίασης τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.

Μετά από την εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών έγιναν δεκτές οι αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε συναδέλφισσα και συνάδελφο κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, σε 2 συναδέλφισσες κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, σε συνάδελφο κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, σε συνάδελφο κλάδου ΠΕ79.01 Μουσικής και σε αναπληρώτρια συναδέλφισσα κλάδου ΠΕ70.50-Δασκάλων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την προκήρυξη των εκλογών, δόθηκε γνωμοδότηση από το αρμόδιο τμήμα του ΣΤΕ, αν και καθυστερημένα, εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών που αφορούσε όμως μόνο τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι την πραγματοποίησή τους και όχι στο σύνολό τους. Αυτές έχουν ολοκληρωθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Με τη νέα, όμως, προκήρυξη εκλογών οι διαδικασίες διεκόπησαν και πάλι έως την  ορκωμοσία της κυβέρνησης. Απομένει νέα γνωμοδότηση από το αρμόδιο τμήμα του ΣΤΕ, για να επιτραπεί η εξαίρεση των υπηρεσιακών μεταβολών στο σύνολό τους, ώστε να συνεδριάσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τα κατά τόπους συμβούλια των ΠΥΣΠΕ.

Οι συγκεκριμένες διαδικασίες κρατούν σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο. Η μη έγκαιρη ολοκλήρωσή τους θα προκαλέσει, ενδεχομένως, καθυστέρηση στις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθήσουν (βελτιώσεις θέσεων-μεταθέσεις, οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ, τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων 2023, προσλήψεις-τοποθετήσεις αναπληρωτών κλπ), καθώς και αλυσιδωτές επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου