Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τρίτη 9 Ιουνίου, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Παιδεία



Το Δ.Σ. του συλλόγου μας χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στη Ρόδο και σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που εξέφρασαν το αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο  ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών,  μαθητών και γονέων, κατέθεσε στις 28/5 το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας,  αποφασίζει κατά πλειοψηφία:
     Πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Ρόδου ώστε να αποκαλυφθούν σε όλη την κοινωνία οι πραγματικές διαστάσεις των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, την Παρασκευή5 Ιουνίου και ώρα 11.30
      Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης (3ωρη στάση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 11-2 με επιπλέον τρίωρη από το σύλλογο 8-11.) την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου  συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου στις 13:00.
      Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κύπρου.
                          ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου