Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΔΟΕ: Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μονολογεί, προσπαθεί να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα και περιφρονεί στοιχειώδεις κανόνες θεσμικού διαλόγου


Επέλεξε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. την απόλυτα ακατάλληλη  συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, να προχωρήσει σε μια μεθοδευμένη, λανθασμένη και καταδικαστέα ενέργεια που φανερώνει μόνο κακές προθέσεις. Η επίκληση στη δημόσια διαβούλευση είναι προσχηματική αφού το κείμενο έχει ήδη παρουσιαστεί και εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.
Είναι οξύμωρο το Υ.ΠΑΙ.Θ. να  χαιρετίζει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών που στήριξαν και στηρίζουν αποτελεσματικά τους μαθητές στην «αχαρτογράφητη» εξ αποστάσεως εκπαίδευση  και την ίδια στιγμή να τους εμπαίζουν επιβάλλοντας μονομερείς αποφάσεις με απαράδεκτο τρόπο καθώς γνωρίζουν ότι οι «έκτακτες συνθήκες» έχουν «παγώσει» δημοκρατικά δικαιώματα  και  τους στερούν το δικαίωμα της συλλογικής αντίδρασης.
Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις και την καλούμε, για τελευταία φορά, να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου.  Θα συναντήσει απέναντί της τη δυναμική αντίδραση του κόσμου της εκπαίδευσης που αυτή τη στιγμή δίνει τον αγώνα να κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο σε καιρό πανδημίας.
Όλη η ανακοίνωση  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου